3 heerlijke oranje cocktails

27 april is het Koningsdag en daar hoort een lekker drankje bij! Deze 3 cocktails hebben niet alleen een oranje tintje, maar smaken ook nog eens heerlijk!

Met deze oranje cocktails vier jij Koningsdag in stijl

Oranje boven: de Bellini

Een klassieker onder de cocktails; de bellini. Dit heb je nodig:

– 3 rijpe perziken
– Prosecco of champagne

Lekker als aperitief of voor een feestelijke gelegenheid zoals Koningsdag

Schil 3 rijpe perziken en verwijder de pit, of gebruik perziken uit blik. Pureer deze vervolgens tot een gladde massa in de keukenmachine, of met een staafmixer. Doe deze puree dan in de champagneflûtes en top elk glas af met gekoelde prosecco of champagne.

Bellini

Mojito met bloedsinaasappels, nét even anders

De mojito met munt en limoen kennen we allemaal, maar de variant met bloedsinaasappels is minstens net zo lekker!

Ingrediënten voor 4 cocktails
– 2 bloedsinaasappels
– 1 limoen
– Bruine suiker (naar smaak)
– Verse munt
– Ijsblokjes (crushed)
– Bruiswater
– Rum
– Sinaasappelsap (vers of uit een pak)

bloedsinaasappel

Voeg als eerst de suiker met de partjes limoen, munt en sinaasappel toe. Stamp dit fijn met een cocktailstamper. Voeg er vervolgens de rum, het bruiswater en crushed ijs bij. Roer dit alles goed door elkaar. Garneer de cocktail met verse munt en wat sinaasappelpartjes.

Serveren van de mojito
Voor een mojito gebruik je een longdrink glas, omdat je flink moet stampen tijdens het mengen.

Onmisbare tools bij het maken van de mojito

Producten in dit artikel

Amaretto sour: zoet en zuur

Een heerlijke cocktail die ijskoud gedronken kan worden! De zure limoenen met de zoete amaretto zorgt voor een heerlijke smaaksensatie.

Ingrediënten
– 45 ml amaretto
– Verse limoensap
– 1 eiwit
– 20 ml suikersiroop
– Sinaasappelschil (garnering)

Wist je dat Amaretto niet hetzelfde is als Disaronno? Disaronno bestaat uit amanendelen en perzik, terwijl amaretto alleen uit amandelen hoort te bestaan.

Om de amaretto sour te maken is een cocktailshaker geen overbodige luxe. Vul de shaker met 45 ml amaretto, het limoensap, suikersiroop en het eiwit. Shake dit alles goed door elkaar en voeg ijsblokjes toe. Je kunt de drank nu inschenken in een glas met daarin voldoende uitblokjes. Garneer de cocktail met een schil sinaasappel.

Serveer de amaretto sour in een laag glas, zoals in een van deze Nachtmann glazen.

nachtmann

Thuis nog meer cocktails maken? Dat kan! In het boek van Tess Posthumus vind je meer dan 100 cocktails én geeft ze je informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken.

Tess Posthumus - Cocktails met Tess

€24,99

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram en Twitter!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema