5 geweldige blender kitchenhacks

Fan van je blender? Wij hebben 5 geweldige blender kitchenhacks voor je.

Met deze vijf blender kitchenhacks wordt blenden nóg fijner

1. Je blender supersnel schoonmaken

Maak jij ook graag lekkere sapjes, soepen en sauzen in de blender, maar vind je het schoonmaken ook zo’n karwei? Geen nood: wij hebben een hele goede kitchen hack.

Je doet het zo: na het blenden van je favoriete drankje, pesto of gladde soep, spoel je de beker van de blender even kort af. Vervolgens een kneepje afwasmiddel erin, een klein glaasje water en opnieuw de deksel erop.

Je zet de blender daarna weer eventjes aan, zodat de zeep en het water de hele blender voor je schoonmaken. Nog even goed afspoelen zodat alle zeepresten uit je blender zijn en tot slot afdrogen met een theedoek. Fluitje van een cent!

2. Stiller blenden

Plaats een siliconen blad onder de blender als je ‘m aanzet. Dit zorgt ervoor dat de blender niet zoveel geluid maakt. Handig als je kindjes of partner nog slapen, maar je toch een smoothie wil bereiden.

3. Blend in de juiste volgorde

Begin altijd met de helft van je vloeistof (bijvoorbeeld melk, yoghurt, sap of water) en voeg dan de ingrediënten toe (zoals fruit en groenten). Giet dan de rest van de vloeistof erbij en begin met blenden. Zo ‘pakt’ het mes alles in één keer goed mee.

4. Blend meer

Naast het maken van smoothies kun je ook crushed ice, pannenkoekenbeslag en slagroom in je blender maken. En natuurlijk lekkere soepen!

5. Compost

Maak compost in je blender. Blend het afval van groenten en fruit, zoals de steeltjes van broccoli, het klokhuis van appels en de schillen van aardappels tot een pulp. Dit kun je gebruiken als compost voor in je tuin. No waste!

Wist je dat er 3 manieren zijn om een sapje te maken? In dit artikel vertellen we je wat het verschil is tussen een blender, sapcentrifuge en een slowjuicer.

Producten in dit artikel

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram en Twitter!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema