Dit zijn onze tips voor een gezond 2017

Na culinaire feestdagen en een knallende jaarwisseling is het in januari tijd voor bezinning. Wat gaat dit jaar ons brengen, wat zijn onze doelen en dromen?

Onze tips voor een gezond 2017

Veel mensen willen extra healthy gaan leven: meer sporten, gezonder eten en bewuster omgaan met voeding. Wij geven je een aantal suggesties om 2017 gezond van start te gaan, plus fijne kookboeken die inspiratie bieden voor gezonde voeding.

Altijd ontbijten

Het ontbijt is zo ontzettend belangrijk! Probeer altijd te ontbijten, of dat nu met overnight oats is, of een uitgebreid ontbijt met veel fruit en zaden. Heb je echt haast, maak dan een shake voor on-the-go en neem deze mee in een handige beker.

Eet meer vega

Steeds meer mensen worden vegetariër of flexitariër en zetten vaker een volledige vegetarische maaltijd op tafel. Fijn voor het milieu, liever voor de dieren én goed voor je eigen creativiteit in de keuken. Want hoe we een biefstukje bakken of visje garen weten we inmiddels wel, maar hoe je de perfecte groentelasagne maakt? Of de lekkerste falafel? Tijd om dat onder de knie te krijgen.

Daarnaast verschenen er het afgelopen jaar een heleboel fijne vega kookboeken. Genoeg inspiratie, dus!

snijden messen

Gezondere keuzes

Pas op met ‘lege’ koolhydraten die niet vullen, waardoor je én ongezond eet én geen verzadigd gevoel hebt. Dubbel zonde, dus. Kies liever voor producten met goede granen, zoals volkorenpasta en speltbrood. Als voorbeeld: havermout bevat ontzettend veel vezels die goed zijn voor de vertering, maar het heeft ook een lage glycemische index, waardoor havermout zorgt voor een sneller en langer ’vol’ gevoel.

Meer weten over wat je met havermout kan? In het boek Havermoutje vind je 70 recepten met oneindig veel mogelijkheden.

Meer water drinken je goede voornemen? Wij geven tips!

Altijd een snack bij de hand

Zorg dat je altijd iets te eten bij je hebt. Niets zo vervelend als met honger in de file staan, of in de trein zitten met een knorrende maag. Grijp dan niet naar ongezonde snacks uit de muur, maar zorg dat je goed voorbereid bent. Bijvoorbeeld met een maaltijdreep, snoeptomaatjes of een zakje nootjes in je tas.

Box Lunch for a picnic or to office lunch with

Drink voldoende water

We weten allemaal dat we twee liter water per dag moeten drinken, maar hoe kom je aan die aanbevolen hoeveelheid? Met deze tips drink je gegarandeerd voldoende water!

Goede voornemens? Deze kookboeken moet je hebben!

Een gezonde start begint met gezonde recepten. We tippen een aantal kookboeken die bij jouw goede voornemens passen hieronder.

Onze grote favoriet is Het Grote Zonder Pakjes en Zakjes Kookboek van Karin Luiten. Weg met de jojodieetboeken en gehypte superfoods: gezond en toch lekker koken was nog nooit zo makkelijk! Het idee is oersimpel: gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag. Terug naar gewoon gezond eten zonder gedoe. Want je leeft lekkerder en voelt je beter zónder al die poeders en prefabs vol zout, suiker en smaakversterkers.

In dit boek vind je de meest populaire kant-en-klaargerechten handig bij elkaar, maar dan zelfgemaakt. Van erwtensoep tot boeuf stroganoff, van kip tandoori tot Hollandse stamppotjes, van roze koeken tot pindakaas. Maak het zelf!

Producten in dit artikel

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram en Twitter!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema