Een heerlijk toetje: tiramisu

Tiramisu is een ontzettend makkelijk dessert om te maken. Ook is dit toetje goed voor te bereiden: stiekem is -ie de dag daarna nóg lekkerder…

Tip: heb je een etentje en wil je je gasten echt verrassen? Serveer de tiramisu dan in je mooiste wijnglazen!

Voor een grote schaal (8 personen):

– 5 eidooiers
– 75 gram kristalsuiker
– 500 gram mascarpone
– 125 ml slagroom
– 8 el Marsala of Amaretto
– 150 ml espresso (afgekoeld)
– 2 pakken lange vingers
– Cacaopoeder ter garnering

Klop de eidooiers met 50 gram van de suiker luchtig met een mixer. Roer de mascarpone erdoor. Klop ook de slagroom met de resterende suiker luchtig. Spatel door het ei-mengsel.

Meng in een diep bord de koffie met de likeur, en doop hier stuk voor stuk de lange vingers in. Zorg dat ze voldoende van het koffiemengsel ‘opslurpen’, maar voorkom dat ze zo doordrenkt zijn dat ze uit elkaar vallen.

Bedek de bodem van een ruime ovenschaal met de lange vingers en bedek met de helft van het mascarpone-mengsel. Verdeel de rest van de koekjes erover en top met het resterende mengsel. Bestrooi met gezeefd cacaopoeder en laat minimaal twee uur onder vershoudfolie in de koelkast opstijven.

tiramisu

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram en Twitter!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema