Met deze tips drink je voldoende water

Water: we weten allemaal dat we er genoeg van moeten drinken. Maar hoe kom je nu aan die aanbevolen 2 liter per dag?

Water is de ultieme dorstlesser. Het is lekker fris, gezond en puur natuur. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle Nederlanders (53 procent) aangeeft meer water te willen drinken. Maar, hoe lukt dat nu? Tijd voor wat tips!

water drinken

5 tips om meer water te drinken

1. Zorg dat er altijd water in de buurt is

Zet een glas op je nachtkastje, neem een fles water mee naar kantoor, zorg dat je koelkast thuis altijd goed gevuld is, en stop standaard een flesje water in je tas. Zo wordt het een stuk lastiger om te vergeten te drinken. Geen excuus als je het toch bij je hebt (en de fles moét leeg aan het einde van de dag!)

Ook kun je kraanwater filteren als je dat prettig vindt. Door het te filteren filter je bijvoorbeeld kalk, chloor en metaal uit het water. Wil je hier meer over weten? In dit artikel lees je meer over het filteren van water.

2. Meet jezelf

Waterlogged is een fijne (gratis!) app die je dagelijks herinnert om genoeg water te drinken. De app biedt grafieken en reminders om je te motiveren. Daarnaast werkt deze applicatie met Apple Health en Fitbit, mocht je deze fitness-trackers gebruiken. Vergelijkbare apps zijn Daily Water Free en Geef je lichaam water, beiden gratis.

Je kunt jezelf ook meten zonder app, met de Joseph Joseph Dot hydration-tracking waterfles. Met deze drinkbeker wil Joseph Joseph iedereen een handje helpen. Elke keer wanneer je de waterfles opnieuw vult kan je aan de dop draaien en zal in het display in de dop een aantal stippen verschijnen. Hiermee kan je zien hoeveel water je de betreffende dag hebt gedronken!

water drinken

3. Zet water op de eettafel

Zet altijd een fles water op de eettafel, zodat jij en je gasten je daar tegoed aan kunnen doen. Een wijntje bij het diner is heerlijk, maar het is wel zo fijn om dat af te wisselen met water. Varieer ook eens met bruisend water, zodat men kan kiezen tussen plat of bruis. Net als in een restaurant!

4. Maak water drinken leuk

Het leven is te kort om saai te eten en te drinken. Maak water drinken leuk voor jezelf! Koop mooie waterglazen, of spoel oude jampotten of weckpotten om. Zorg dat je gezellige rietjes in huis hebt, en gebruik deze – ook al ben je alleen thuis.

Wij zijn groot fan van de flessen van Dopper. De Dopper is een Nederlands product dat ontworpen is door Rinke van Remortel. Het is een sympathiek initiatief ter promotie van het drinken van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. De Dopper is het ideale flesje voor kraanwater: duurzaam, handig en mooi. Draai de bovenkant van het flesje en je hebt een bekertje! Goed schoon te maken doordat je de fles in 3 onderdelen los kunt halen.

water drinken dopper0001

5. Voeg extra smaak toe

Daarnaast is het belangrijk om af te wisselen. Met variatie wordt toch alles in het leven leuker? Altijd maar gewoon water wordt ook eentonig. Haal bruisend water in huis, of bruisend water met een smaakje. Vul je waterkaraf of bidon met kruiden en fruit, zodat je water op een gezonde manier veel smaak krijgt. Dit kan handig in de Asobu waterfles met fruitinfuse!

Een aanrader is om een Sodastream in huis te halen; hiermee maak je zelf gemakkelijk frisdrank van kraanwater.

Selection of infused water in glass bottles, rustic wood background, copy space

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram en Twitter!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema