Met deze tips vind je de juiste prullenbak

Een prullenbak is onmisbaar in de keuken, maar toch kijken we vaak niet heel goed naar alle opties voordat we er eentje aanschaffen. En dat terwijl je hem de hele dag gebruikt én hij jaren meegaat. Met deze tips vind je de juiste prullenbak.

3 vragen die je jezelf moet stellen voor je een prullenbak koopt

Hoe groot moet de prullenbak zijn?

Meet goed op hoeveel ruimte je hebt voor een prullenbak. Wil je hem in een kastje verwerken of buiten de keukenkastjes hebben staan? Kijk ook naar liter-inhoud: produceer je veel afval (omdat je bijvoorbeeld met een heel gezin bent) of heb je aan een prullenbak met minder inhoud ook genoeg?

De inhoud in liters zegt je misschien niet veel. Daarom hebben we een handig overzicht voor je:

– 
1 tot 3 personen: 10 tot 30 liter
– 
4 personen: 30 tot 40 liter
– 
5 of meer personen: 40 tot 60 liter

Wist je dat een gemiddeld persoon bijna 5 kilo afval per week produceert?

De Brabantia Sort & Go Inbouwemmer is bijvoorbeeld perfect voor in een keukenkastje. Deze twee bakken van 12 liter plaats je zonder problemen in nagenoeg elke kast, of de deur nu naar links of naar rechts draait. En dankzij het frame hangt er geen gewicht aan je deurtjes, dus die blijven mooi op hun plaats. De afvalemmers zijn compact en ruimtebesparend in jouw keuken. Goed geregeld!

brabantia-prullenbakken0001

Hoe wil je de prullenbak kunnen openen?

Veel moderne prullenbakken hebben een touch-systeem waarmee je de afvalemmer gemakkelijk opent met één klik. Sommige prullenbakken zijn zelfs te openen met een swipe door de lucht, door een sensor boven de opening. Dit kun je zelfs met volle handen doen! De Easybin Sensor Exclusive doet dit goed.

Maar veel mensen zweren ook nog steeds bij een afvalbak met een pedaal, waarbij je hem met de voet opent. Een goed voorbeeld daarvan is de Wesco Kickmaster, al jaren een favoriet.

cook-co prullenbakken

Wil je afval scheiden?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen, is of je afval wilt gaan scheiden. Bijvoorbeeld half plastic, half gft-afval. Een goede keuze! De Simplehuman GFT Touch van 48 liter heeft een touch systeem waarmee het deksel geruisloos open en dicht gaat. Daarbij heeft deze afvalemmer twee compartimenten voor het scheiden van afval.

Wist je dat we in Nederland bijna 80% van ons afval recyclen? De overheid wil dat in 2020 75% van het huishoudelijk afval wordt gescheiden. Reden genoeg om een afvalemmer aan te schaffen met diverse compartimenten!

Producten in dit artikel

Deze 3 prullenbakken worden door onze klanten gewaardeerd

1. Brabantia Touch Bin Flat Top
Deze Touch Bin van Brabantia is een must voor iedere keuken. Dankzij de soft-touch sluiting sluit en opent de deksel geruisloos. Dankzij de afneembare, roestvrijstalen deksel is het een fluitje van een cent om de afvalzakken te wisselen. En extra handig: de kunststof binnenemmer is uitneembaar en dus gemakkelijk te reinigen!

Brabantia Touch Bin afvalemmer

2. SimpleHuman Rectangular pedaalemmer
De SimpleHuman pedaalemmer heeft maar liefst twee aparte binnenbakken met een inhoud van 30 en 16 liter. Deze twee binnenbakken geven jou de mogelijkheid om je afval te scheiden. De prullenbak is voorzien van een speciale coating waardoor hij geopend en gesloten kan worden zonder dat er vingerafdrukken op de prullenbak komen.

3. Wesco Kickmaster
Stijlvol en geruisloos, dat is de Wesco Kickmaster. De Kickmaster is gemaakt van hoog kwalitatief plaatstaal met poedercoating en het deksel is gemaakt van RVS. Onder de Kickmaster is een stevige kunststof ring bevestigd en de binnenkant van de pedaalemmer is vuurbestendig.

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram en Twitter!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema