Met deze tips vind je de juiste prullenbak

Een prullenbak is onmisbaar in de keuken, maar toch kijken we vaak niet heel goed naar alle opties voordat we er eentje aanschaffen. En dat terwijl je hem de hele dag gebruikt én hij jaren meegaat. Met deze tips vind je de juiste prullenbak.

3 vragen die je jezelf moet stellen voor je een prullenbak koopt

Hoe groot moet de prullenbak zijn?

Meet goed op hoeveel ruimte je hebt voor een prullenbak. Wil je hem in een kastje verwerken of buiten de keukenkastjes hebben staan? Kijk ook naar liter-inhoud: produceer je veel afval (omdat je bijvoorbeeld met een heel gezin bent) of heb je aan een prullenbak met minder inhoud ook genoeg?

De inhoud in liters zegt je misschien niet veel. Daarom hebben we een handig overzicht voor je:

– 
1 tot 3 personen: 10 tot 30 liter
– 
4 personen: 30 tot 40 liter
– 
5 of meer personen: 40 tot 60 liter

Wist je dat een gemiddeld persoon bijna 5 kilo afval per week produceert?

De Brabantia Sort & Go Inbouwemmer is bijvoorbeeld perfect voor in een keukenkastje. Deze twee bakken van 12 liter plaats je zonder problemen in nagenoeg elke kast, of de deur nu naar links of naar rechts draait. En dankzij het frame hangt er geen gewicht aan je deurtjes, dus die blijven mooi op hun plaats. De afvalemmers zijn compact en ruimtebesparend in jouw keuken. Goed geregeld!

brabantia-prullenbakken0001

Hoe wil je de prullenbak kunnen openen?

Veel moderne prullenbakken hebben een touch-systeem waarmee je de afvalemmer gemakkelijk opent met één klik. Sommige prullenbakken zijn zelfs te openen met een swipe door de lucht, door een sensor boven de opening. Dit kun je zelfs met volle handen doen! De Easybin Sensor Exclusive doet dit goed.

Maar veel mensen zweren ook nog steeds bij een afvalbak met een pedaal, waarbij je hem met de voet opent. Een goed voorbeeld daarvan is de Wesco Kickmaster, al jaren een favoriet.

cook-co prullenbakken

Wil je afval scheiden?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen, is of je afval wilt gaan scheiden. Bijvoorbeeld half plastic, half gft-afval. Een goede keuze! De Simplehuman GFT Touch van 48 liter heeft een touch systeem waarmee het deksel geruisloos open en dicht gaat. Daarbij heeft deze afvalemmer twee compartimenten voor het scheiden van afval.

Wist je dat we in Nederland bijna 80% van ons afval recyclen? De overheid wil dat in 2020 75% van het huishoudelijk afval wordt gescheiden. Reden genoeg om een afvalemmer aan te schaffen met diverse compartimenten!

Producten in dit artikel

Onze favoriet

Onze favoriete prullenbakken zijn toch die van Brabantia. Deze pedaalemmers zijn niet alleen iconische schoonheden, ze zijn ook betrouwbare hulpjes in de huishouding. Stevig en altijd stabiel, dankzij hun anti-slip onderkant en anti-kantel blok. Dankzij de unieke soft-closure techniek sluit het deksel soepel en stil. En natuurlijk zijn ze geurdicht en makkelijk te openen, te verplaatsen en schoon te houden. Van deze pedaalemmers heb je jaren probleemloos plezier.

brabantia-prullenbakken0002

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram en Twitter!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema