Tips om je smoothies nog beter te maken

Dol op het maken van shakes en sapjes? Wij ook! Graag geven we je een aantal tips waarmee je je smoothies nog beter maakt.

Shake tips om je smoothies nog beter te maken

Maak smoothie packs

Vul plastic druk-en-sluit zakjes met je favoriete ingrediënten: groenten, fruit en eventueel kruiden. Snijd de grotere stukken wat fijner, zoals meloen of mango. Sluit het zakje goed af en stop het in de vriezer. Zo kun je elke ochtend een zakje uit de vriezer pakken en deze in je blender stoppen. Water, melk, yoghurt of vruchtensap erbij en blenden maar!

Lekkere combinaties voor smoothie packs:

– Mango, ananas, banaan, munt en yoghurt
– Aardbeien, frambozen, banaan en sinaasappelsap
– Avocado, mango, limoen en kokoswater.

Mix groente met fruit

Je wil natuurlijk wel wat extra groenten binnenkrijgen en sapjes zijn daar perfect voor. Maar niemand wordt blij van een bittere smoothie met alleen maar groenvoer. De truc is dan ook om groente met fruit te mixen. Een shake van boerenkool en spinazie wordt extra fris als je er wat verse ananas, munt of limoensap doorheen mengt. Maak het lekker!

Green smoothie in a blender and ingredients, view from above

Voeg eerst de vloeistof toe

Je blender zal beter mengen als je eerst de vloeistof in de mengbeker doet. Dus begin met het water, sinaasappelsap of (plantaardige) melk en voeg dan alle andere ingrediënten toe.

Gooi de pulp niet weg!

Als je een sapje maakt in een sapcentrifuge of slowjuicer, gooi de overgebleven pulp dan niet weg. Deze kun je namelijk heel goed gebruiken door soepen of hartige broden. De pulp van wortel doet het bijvoorbeeld heel erg goed in bananenbrood of wortelcake. Je kunt de pulp zelfs gebruiken om vegetarische groentenburgers van te maken. Of meng het door mayonaise of roomkaas voor een hartige spread. Let wel goed op dat er geen oneetbare pitjes meer in de pulp zitten.

Klaar met shaken? Zo maak jij je blender vliegensvlug schoon!

Producten in dit artikel

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram en Twitter!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema